Kycklingklubba med mangold

Hej, det är ju inte fredag idag men vi ska äta kyckling i alla fall. Det här är en enkel middag som inte kräver mycket jobb eller tid. Med enkla smaker också, men ändå supergod.

Kycklingklubba
Du behöver

Kycklingklubbor
potatis
rosmarin
vitlök
oregano
salvia
mangold
smör
olivolja
salt, peppar

Börja med att dela potatisen i små klyftor/tärningar. Lämna kvar skalet om du vill. Lägg i en glasform med olivolja, hackad rosmarin, salt, peppar och en mosad vitlöksklyfta. In i ugnen på 180 grader och grillfunktion.

Mortla rosmarin, salvia, vitlök, salt, peppar och oregano. Jag använder bara torkade örter. Gnid in blandningen på ena sidan av klubborna. Lägg en fet bit smör i en stekpanna och när smöret fått fin färg kan du lägga ned kycklingen. Vänd sidan utan örter ned först. När Kycklingen fått färg kan du vända på den. Stäng av grillfunktionen på ugnen och stoppa in hela stekpannan.

Rör om i potatisen då och då. Den ska få fin färg överallt!

Koka upp en stor kastrull vatten. När det kokar kan du stoppa ned mangolden. Se till att du tvättat mangolden ordentligt först. Salta i vattnet och låt koka tills mangolden blivit mjuk. Häll då av vattnet och kör i 50 gram smör i kastrullen och pressa i två vitlöksklyftor.

Servera mitt på bordet!!!


Kommentarer
Postat av: Karin -Trattoria

oh gott!

haha ja..man behöver allt fina krukor till dessa..de brukar bli väldigt uppskattade :)

2011-04-03 @ 12:13:27
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

Jag köpte mandelmjöl på Lidl, men det finns inte på alla Lidl tyvärr. Ligger bredvid vanlig mandel, och är alltså mald mandel i påse :)

2011-04-03 @ 17:01:52
URL: http://bliminjast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0