Bruschetta al pomodoro

Tomatbruschetta är den bästa mackan som finns. Det är en perfekt förrätt men också en perfekt frukost enligt mig. Supersnabb att göra också! Bruchetta  fungerar också bra att variera med olika pålägg. T.ex fågellever, grillad paprika eller bara ingniden i vitlök.



För att göra tomatbruschetta behöver du:
Bröd
Tomat
Vitlök
Olivolja
Salt
Peppar
Socker
Oregano

Börja med att rosta brödet, steka och grilla går också bra, det beror på hur mycket tid du har.
Ta sedan en vitlöksklyfta och gnid den på båda sidorna av brödet.
Tärna tomaten i lagom stora bitar och lägg på brödskivorna.
Salta, peppra, sockra och strö över lita oregano - torkad eller färsk, det väljer du själv.
Som avslutning ringla över lite god olivolja.

Servera mitt på bordet!

Perfekt parfait med maräng och hallonsås.

Jag har dille på efterrätter och det har jag haft ett tag nu. Bland mina guldkorn finns parfait. En PERFEKT dessert precis som namnet skvallrar om och den är väldigt enkel att göra! Jag brukar servera den tillsammans med maränger. På så vis blir jag av med båda delarna av ägget. Ni måste bara prova det här!



För att göra parfait till 6 personer behöver du:
3 äggulor
2,5-3 dl grädde
4-5 msk florsocker
Smak- t.ex kakao


Vispa äggulorna med florsocker tills dess att vispen gör tydliga mönster i smeten.
Vispa grädden så att den får samma konsistens som filmjölk.
Blanda i din smak i äggblandningen och vänd sedan ned äggsmeten i grädden.
Häll smeten i en form och ställ in den i frysen i ca 6 timmar.
Den kan stå längre och kanske även kortare i frysen, det beror på vilken sorts form du använder.
Ta fram parfain minst 15 minuter innan servering så den hinner tina lite.

För att göra maränger behöver du:
3 äggvitor
3 dl socker
Några droppar citron


Det är absolut jätteviktigt att inget fett kommer i äggvitorna, så äggula är absolut förbjudet. Använd gärna en glasskål eller en rostfri bunke eftersom fettrester lätt kan sitta kvar i plastskålar.
Börja med att droppa lite ctron i äggvitorna. Vispa sedan och häll på sockret allt eftersom.
Vispa konstant tills smeten är fast och man kan vända bunken upp och ned.
Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt och grädda i ca. 1 timme på 100-120 grader.
Sedan kan du stänga av ugnen men låta marängerna stå kvar.

För att göra hallonsås behöver du:
200 g hallon
Några msk florsocker
Lite vatten


Koka upp hallonen med en skvätt vatten.
Passera sedan hallonen genom en sil så att kärnorna inte följer med.
Blanda i florsocker i hallonsåsen så att det blir god smak och bra konsistens.

Servera allt tillsammans mitt på bordet!



RSS 2.0