Perfekt parfait med maräng och hallonsås.

Jag har dille på efterrätter och det har jag haft ett tag nu. Bland mina guldkorn finns parfait. En PERFEKT dessert precis som namnet skvallrar om och den är väldigt enkel att göra! Jag brukar servera den tillsammans med maränger. På så vis blir jag av med båda delarna av ägget. Ni måste bara prova det här!



För att göra parfait till 6 personer behöver du:
3 äggulor
2,5-3 dl grädde
4-5 msk florsocker
Smak- t.ex kakao


Vispa äggulorna med florsocker tills dess att vispen gör tydliga mönster i smeten.
Vispa grädden så att den får samma konsistens som filmjölk.
Blanda i din smak i äggblandningen och vänd sedan ned äggsmeten i grädden.
Häll smeten i en form och ställ in den i frysen i ca 6 timmar.
Den kan stå längre och kanske även kortare i frysen, det beror på vilken sorts form du använder.
Ta fram parfain minst 15 minuter innan servering så den hinner tina lite.

För att göra maränger behöver du:
3 äggvitor
3 dl socker
Några droppar citron


Det är absolut jätteviktigt att inget fett kommer i äggvitorna, så äggula är absolut förbjudet. Använd gärna en glasskål eller en rostfri bunke eftersom fettrester lätt kan sitta kvar i plastskålar.
Börja med att droppa lite ctron i äggvitorna. Vispa sedan och häll på sockret allt eftersom.
Vispa konstant tills smeten är fast och man kan vända bunken upp och ned.
Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt och grädda i ca. 1 timme på 100-120 grader.
Sedan kan du stänga av ugnen men låta marängerna stå kvar.

För att göra hallonsås behöver du:
200 g hallon
Några msk florsocker
Lite vatten


Koka upp hallonen med en skvätt vatten.
Passera sedan hallonen genom en sil så att kärnorna inte följer med.
Blanda i florsocker i hallonsåsen så att det blir god smak och bra konsistens.

Servera allt tillsammans mitt på bordet!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0