Karrékotlett med äpple


Idag blev det karrékotlett till middag, delich!

Du behöver då:

kotletter av fläskkarré
rosmarin
vitlök
smör
salvia
potatis
äpple
rödvin
rödvinsvinäger
socker
(ev. citron)

Börja med att koka potatisen lite lätt.

Stöt rosmarin, salvia, salt och peppar. Sätt på en panna och klicka i smör. Gnid in kotletterna med en vitlöksklyfta och lägg sedan den klyftan plus en till i pannan. Gnid in örtblandningen i köttet och lägg det i pannan. Lägg en smörklick på varje kotlett.

Skala äpplena. Dela potatisen i bitar och dela sedan äpplena i lite större bitar. Lägg i smör i stekpannan och sen på med äpplena och potatisen.

Ta en sked och "mata" kotletterna med det smälta smöret i pannan då och då och vänd sida.

Häll i lite rödvin och rödvinsvinäger på potatisen när den fått färg. Inte mycket, det ska bara ge smak och lite färg och sedan avdunsta.

Salta, peppra och sockra potatisen lite.

Lägg upp på fat och ringla smöret från kotlettpannan över. Pressa ev. över lite citron.

Servera mitt på bordet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0