Laxfilé med pytt
Du behöver:
Laxfiléer
rosmarin
salvia
vitlök
chilipulver
potatis
paprika
lök
persilja
smör
olivolja
Börja med att mortla rosmarin, salvia, vitlök, chilipulver, salt och peppar. Massera in blandningen i laxen.
Värm upp pannan och ha i smör. Stek laxen. Ytan ska bli krispig men du vill att laxen fortfarande är rosa och saftig innuti.
Skala och dela löken i klyftor, släng i dom i pannan tillsammans med smör och olivolja. Dela potatisen i bitar (ha gärna kokt potatis) och lägg även i dom i pannan tillsammans med två vitlöksklyftor.
Dela paprikan i lagom stora bitar. När löken och potatisen börjar få lite färg kan du ha i paprikan.
Stek tills löken är relativt mjuk. Det ska fortfarande vara tuggmotstånd i paprikan.
Strö över finhackad persilja och skaka om.
Lägg upp pytten samt laxen på fat. Strö över lite persilja och droppa lite olivolja över.
Servera mitt på bordet!