Laxfilé med pytt

Laxfilé med pytt

Du behöver:
Laxfiléer
rosmarin
salvia
vitlök
chilipulver
potatis
paprika
lök
persilja
smör
olivolja

Börja med att mortla rosmarin, salvia, vitlök, chilipulver, salt och peppar. Massera in blandningen i laxen.

Värm upp pannan och ha i smör. Stek laxen. Ytan ska bli krispig men du vill att laxen fortfarande är rosa och saftig innuti.

Skala och dela löken i klyftor, släng i dom i pannan tillsammans med smör och olivolja. Dela potatisen i bitar (ha gärna kokt potatis) och lägg även i dom i pannan tillsammans med två vitlöksklyftor.

Dela paprikan i lagom stora bitar. När löken och potatisen börjar få lite färg kan du ha i paprikan.

Stek tills löken är relativt mjuk. Det ska fortfarande vara tuggmotstånd i paprikan.

Strö över finhackad persilja och skaka om.

Lägg upp pytten samt laxen på fat. Strö över lite persilja och droppa lite olivolja över.

Servera mitt på bordet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0